Voor medewerkers

Vacature

Vergunningen en Handhaving

13 (€4363 - €5814)

32-36

02-08-2020

Adviseur (Gemeente Noordoostpolder)

Esther van DongenGemeente NoordoostpolderTelefoon0527-633911

Manager Vergunningen, Toezicht en Handhaving

Heb je vragen dan kun je terecht bij de adviseur.


Solliciteren

Aantal uren: 32-36 I max. € 6.302,- (schaal 13) ) I contract tijdelijk/vast I IKB 17,05%
Waar ga je werken?
Het cluster VTH is recentelijk gestart met een doorontwikkeling om te onderzoeken wat het cluster nodig heeft voor de toekomst. De invoering van de Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging staat voor de deur. De begrippen Maatwerk, Dynamisch, Vertrouwen en Belangenafweging zijn voor ons daarin leidend. Dit betekent dat we toe willen werken naar een cluster met zelfstandige teams, die nog meer in verbinding staan met onze inwoners.
Het cluster bestaat uit twee teams: team Vergunningen en team Handhaving. In het cluster werken ca. 30 medewerkers. Het werkveld van het cluster is breed en gevarieerd.
Team Vergunningen houdt zich bezig met onder andere omgevings- en evenementenvergunningen. Het team Handhaving is verantwoordelijk voor het toezicht en de handhaving van het omgevingsrecht, de APV, ASV, Wet op de kinderopvang en de Drank- en Horecawet.

Wat ga je doen?
Wij zijn op zoek naar een manager die het ingezette proces van doorontwikkeling samen met de medewerkers van het cluster verder weet te brengen. Je vervult een rol in het managementteam, niet alleen als vertegenwoordiger van het cluster, maar ook om samen de ontwikkelstrategie voor de organisatie vorm te geven.

Wij zoeken een gedreven en daadkrachtige manager die ruime ervaring heeft met het integraal en situationeel leidinggeven en die medewerkers het vertrouwen geeft om zich verder te ontwikkelen. Je bent goed op de hoogte van het werkveld vergunningverlening en handhaving en hebt hier een duidelijke visie op. Je geeft leiding aan het cluster en bent er primair om medewerkers te faciliteren om hun werk goed te kunnen uitvoeren. Je bent een klankbord voor strategisch-inhoudelijke vraagstukken. Je weet door een coachende manier van leidinggeven het cluster aan te sturen zonder zaken over te nemen en stelt je hierin dienstbaar op.

In onze organisatie werken we volgens vier kernwaarden die we belangrijk vinden en die onze strategie ondersteunen. Dit zijn: samenwerken, creativiteit, lef en verantwoordelijkheid. De manager die we zoeken, onderkent die waarden en neemt de medewerkers hierin mee. Samenwerken betekent ook nadrukkelijk de strategische samenwerking en verbinding zoeken met de andere managers in onze organisatie. De processen zijn op onderdelen nauw verweven en alleen als we die gezamenlijk aanvliegen, komen we tot het beste resultaat. Je maakt onderdeel uit van het MT en bent een stevige sparringpartner voor je collega managers. Het MT is verantwoordelijk om de organisatie en medewerkers in te zetten bij het realiseren van de opgaven en ambities van de gemeente. Je denkt mee op strategisch niveau en levert input bij de verdere ontwikkeling van onze organisatie. Je bent in staat de juiste beweging in gang te zetten (visie, koers en doorzettingskracht) waarbij je luistert en reflecteert naar zowel medewerkers als collega MT-leden.


Wat vragen we van je?
• Je inspireert door voorbeeldgedrag en gaat voor in het uitdragen van onze kernwaarden.
• Je hebt ervaring met het realiseren van veranderingen binnen een team.
• Je hebt ruime leidinggevende ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving.
• Je hebt ervaring met het verbeteren van processen en kent de ontwikkelingen op het terrein van vergunningen, toezicht en handhaving goed.
• Je hebt kennis van de werkwijzen van de gemeente en de daarmee samenhangende bedrijfsvoeringsprocessen.
• Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal Hbo niveau.

Deze competenties vragen we van je:
• Verantwoordelijkheid
Je komt gemaakte afspraken na.
• Creativiteit
Je komt met verschillende mogelijkheden (ook niet voor de hand liggende alternatieven) voor het oplossen van problemen.
• Visie en strategie
Je neemt afstand van de dagelijkse praktijk en plaatst deze in een breder verband. Je bent in staat je op de lange termijn te richten. Je vertaalt informatie naar ideeën voor de toekomst.
• Coachen
Je geeft sturing aan een individuele medewerker en/of een groep in het kader van de verdere ontwikkeling, passend bij de (werk)situatie.
• Omgevingssensitiviteit
Je kunt vraagstukken in een bredere context plaatsen en weegt omgevingsfactoren mee in je advies. Je weet je op een goede manier te verhouden tot de politiek-bestuurlijke omgeving waarin je opereert.

Wat kun je van ons verwachten?
• Samenwerking, uitdaging en ruime ontwikkeling.
• Het gaat om een functie op het niveau van schaal 13 (max. € 6.302,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek, salarisniveau 1-7-2020). Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.
• Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een individueel keuzebudget van 17,05% van het jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering en in te zetten voor verschillende doelen waaronder verlof).
• Variabele werktijden (onafhankelijk van plaats en tijd).
• Uitgebreide cursus- en trainingsmogelijkheden.
• Een tijdelijke arbeidsovereenkomst kan bij goed functioneren na 1 jaar omgezet worden naar een vast contract.

Wil je meer weten?
Dan kun je contact opnemen met Yvonne van der Sluis, directeur, via 06 48 13 47 13.

Enthousiast geworden?
Dan zijn wij benieuwd naar jouw sollicitatie. Solliciteren kan tot 2 augustus 2020.
Je kunt je motivatiebrief en CV sturen via de button “solliciteren” rechtsboven.

De gesprekken vinden plaats op woensdag 12 augustus in de middag of donderdag 13 augustus in de ochtend.
Een assessment maakt deel uit van de procedure.

De vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren